Ouders

familieHet opvoeden en begeleiden van een hoogbegaafd kind is niet altijd eenvoudig. Als ouder zit je soms met zorgen die je moeilijk in je omgeving kwijt kunt. Het is toch juist fijn dat je kind zo slim is?

Ook op school kun je je als ouder onbegrepen voelen. Thuis laat je kind zien ver voor te zijn in zijn ontwikkeling, maar op school herkennen ze hier niets van.
Het omgekeerde kan ook gebeuren: School geeft aan dat uw kind slim genoeg zou moeten zijn en toch heeft u thuis conflicten over de meest simpele dingen.
Op die momenten kan het fijn zijn om kortdurende, praktische hulp te krijgen. Wat kan ‘Hoog IQ en nu?’ voor u doen?

Individueel opvoedingsadvies
In een vrijblijvend eerste contact via mail of telefoon kunt u vertellen met welke zorgen u zit. Dit kunnen zowel zaken zijn die op school spelen als thuis. Misschien gaat het sociaal-emotioneel niet lekker of vlot juist het leren niet. Soms is één zo’n gesprek misschien al weer voldoende om zelf verder te kunnen. Zo niet dan kijken we wat de beste volgende stap is. Een individuele vervolgafspraak met de ouders, groepsbijeenkomsten of misschien rechtstreekse sessies met het kind zelf.
Tarieven

Thema avonden
Verspreid over het jaar zal ‘Hoog IQ en nu?’ over verschillende onderwerpen een thema avond organiseren. Deze zullen ruim van te voren aangekondigd worden via deze site en de nieuwsbrief.
Tarieven

Meegaan naar gesprekken op school
Het kan soms voorkomen dat ouders en leerkrachten beiden het beste met een kind voor hebben, maar toch niet op één lijn geraken over de beste aanpak. Het kan dan erg helpen om een neutrale buitenstaander bij het gesprek te hebben. Vanuit de theorie rondom hoogbegaafdheid en mijn praktijkervaringen als leerkracht kan ik precies die middenweg aanbieden die het kind weer uitnodigt tot plezierig leren, binnen de mogelijkheden van de school.
Tarieven

Kijk ook bij kinderen en lezingen, voor verdere diensten van ‘Hoog IQ en nu?’