Wat doe ik?

Hoogbegaafdheid is als een zaadje van een prachtige zeldzame bloem. Met de juiste verzorging zal ze opbloeien en iedereen versteld doen staan.

Praktijk ‘Hoog IQ en nu?’  is opgericht vanuit de overtuiging dat er in Vlaanderen nog te weinig objectieve kennis is rondom het signaleren en begeleiden van hoogbegaafdheid bij kinderen. Vaak wordt de diagnose hoogbegaafdheid gezien als een luxeprobleem.  Hoogbegaafde kinderen voelen zich anders dan anderen en weten niet waarom. Ouders die dit willen bespreken op school, krijgen het gevoel lastig gevonden te worden en scholen zelf voelen zich soms onvoldoende handelingsbekwaam. Lerarenopleidingen en CLB’s krijgen steeds meer aandacht voor dit onderwerp, maar missen soms nog voldoende informatie om hun studenten of medewerkers juist te informeren.

Voor al deze doelgroepen wil ‘Hoog IQ en nu?’ een aanspreekpunt zijn. Door het geven van recente relevante theorie, nuttige tips uit de praktijk en professionele begeleiding, worden problemen weer kansen en zullen heel wat bloemen mogen gaan bloeien.

Kies hieronder een rubriek, om te lezen welk concreet aanbod ‘Hoog IQ en nu?’  voor u te bieden heeft.

Kinderen
Ouders
Lezingen
Scholen